De Spil
Alexander Popelier

Ertebrekers + De Dolfijntjes + Jazzavan

10 jaar Tuin der Lusten op TRAXfestival
vr 27 aug 2021 18:00 - 23:59
vr 27 aug 2021
18:00 - 23:59
  • vr 27 aug 2021
    18:00 - 23:59
    op locatie, Roeselare
    Trax - outdoor
    voorbij

Wie het festival de Tuin der Lusten kent, denkt aan kleur, aan grote en kleine spektakels in een prachtig decor. Deze jubileumeditie wordt echter geen festival zoals we gewoon zijn, want al onze vrijwilligers, kunstenaars en creatievelingen vieren mee. Voor deze feestelijke gelegenheid gebruiken we daarvoor het grootste podium van de stad, dat van TRAX festival. Samen met TRAX festival presenteren we een waanzinnige vrijdagavond, gratis, voor iedereen met knaldrang:

ERTEBREKERS
Ertebrekers ziet zichzelf als een boysband voor veertigers en vijftigers. De drie zijn muzikale kinderen van de jaren 80 dus. Dat hoor je aan hun voorliefde voor zwarte Amerikaanse funk en soul en aan de kristalheldere productie van hun platen.

De voertaal van Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle is een universeel verstaanbaar West-Vlaams. Hun debuut ‘Otel’ was de soundtrack van de zomer van 2016. Laidback en gekruid met factor 50 en meezingers als ‘Eva Mendes’ en ‘De Zji’ Wat goed is, krijgt altijd een vervolg. ‘Crème’ (2019) werd een hartverscheurende, romige plaat met dezelfde vrolijke inborst en verpletterende alledaagsheid. Maar het is ook duidelijk Ertebrekers 2.0. Met meer beats en met duidelijke knipogen naar Doe Maar, Het Goede Doel en Franse  popbands uit de eighties.

DE DOLFIJNTJES
Na lange jaren van oorverdovende stilte hebben de twee frontmannen Wim Opbrouck en Wim Willaert het spreekwoordelijke blaasgat in hun agenda gevonden om als vanouds grensoverschrijdend de festivalpodia te bestormen. Gewapend met genetisch gemanipuleerde trekzakken, bezwerende synthes en twee hallucinante koperblazers brengen De Dolfijntjes hun waanzinnige freakshow, die het midden houdt tussen Willem Vermandere en het West-Vlaamse Daft Punk. Geflipt, gewaagd en alom goedgekeurd.

JAZZAVAN 
Jazzavan zorgt voor de plaatjes voor, tussen en na de optredens.

Wie nog niet uitgefeest is, op zaterdag 28 aug barst er nog een jubileum los:  tien jaar TRAX festival met uiteraard... een knaller van een programma. www.traxfestival.be

Tickets
Om toegang te krijgen tot het festivalterrein moet je in het bezit zijn van een geldig toegangsticket, een geldig Covid Safe Ticket en je identiteitskaart.


Toegangsticket
Elke bezoeker, ongeacht de leeftijd, moet vooraf een ticket reserveren.

De tickets zijn gratis.
De tickets zijn op naam. Je kan maximum 5 tickets reserveren per keer en hebt de gegevens van de personen waarvoor je tickets reserveert nodig.

alle info vind je hier: www.traxfestival.be/tickets

Gerald Van Rafelghem