De Spil

filmkus

The man who sold his skin
di 14 dec 2021 14:30 en 20:00
di 14 dec 2021
14:30 en 20:00
  • di 14 dec 2021
    14:30 - 16:14voorbij 20:00 - 21:44voorbij

Genomineerd voor de Oscars

‘Het aantal toeschouwers voor de film is maximum 200. Wil je zeker zijn van een plaats, vergeet niet vooraf te reserveren. Bel naar de balie 051 265 700. Ook met een filmabonnement reserveer je best op voorhand. Kom dan voor de film naar de balie om je abonnementsticket in te ruilen voor een filmticket van de gekozen film.’

Kunstenaar Wim Delvoye zette in 2006 een enorme tatoeage op de rug van de Zwitser Tim Steiner en verkocht dat werk vervolgens voor veel geld aan een kunsthandelaar. 
Het verhaal inspireerde filmmaker Kaouther Ben Hania voor haar film die alvast een Oscar-nominatie in de wacht sleepte. 
Sam Ali is een jonge Syriër die op de vlucht van de oorlog in zijn thuisland vast komt te zitten in Beiroet. Hij wil van daaruit naar Brussel reizen waar zijn grote liefde woont. Maar hij heeft geen geld meer en geen visum. Wanneer hij de controversiële kunstenaar Jeffrey Godefroi ontmoet, doet die hem een brutaal aanbod: als Sam zijn rug als levend canvas aanbiedt, zorgt Jeffrey ervoor dat hij naar Europa kan. Met een lichaam getransformeerd in een prestigieus kunstwerk, zal Sam ondervinden dat zijn beslissing alles behalve vrijheid betekent. Een bijzonder intrigerende film rond cruciale vragen als: wat betekent het om mens te zijn? Is alles te koop? En komt vrijheid sowieso met een prijs?

Regie
Kaouther Ben Hania
Cast
Koen De Bouw, Monica Bellucci, Yahya Mahayni en Wim Delvoye
Speelduur
104 min
Jaar
2020
Land
Tunesië, België, Frankrijk
Taal
Tunesisch, Frans
Ondertiteling
Nederlands

Deze film heeft bijzonder veel te vertellen en doet dat messcherp. Het houdt dit land een spiegel voor.***

De Standaard