De Spil

Missie 2021

HETTY HELSMOORTEL
conference
do 9 dec 2021 20:30 - 22:00
do 9 dec 2021
20:30 - 22:00
  • do 9 dec 2021
    20:30 - 22:00
    De Spil, Roeselare
    de komedie
    voorbij

Een theatershow over het meest spraakmakende wetenschapsnieuws van 2021


Deze voorstelling gaat door zoals voorzien. (update 3/12).

Welke wetenschappelijke mijlpalen onthoud je best van 2021? Moleculair bioloog en doctor in de gezondheidswetenschappen Hetty Helsmoortel doet het allemaal helder en entertainend uit de doeken. Een voorstelling op het scherpst van de snee, die veel verder gaat dan de opsomming van een aantal feitjes.

In gepassioneerd vertellen over haar vak blinkt de Oostendse Hetty Helsmoortel uit als geen ander. 'Nerdland', dat ze samen met Lieven Scheire presenteert, wordt getipt tussen de beste Nederlandstalige podcasts. Als wetenschapswatcher is ze regelmatig te horen in de media. Ze richtte 'Sound of Science' op, het eerste wetenschapsfestival van ons land. In de zomer van 2020 schreef ze samen met Lieven Scheire en Henk Rijckaert het eerste 'Doeboek voor Kleine Nerds'.

Maar wat minder mensen weten: Helsmoortel heeft ook een passie voor theater en studeerde twee jaar drama aan het RITCS.

In deze conference voegt ze al die talenten samen. Genoeg elementen voor een chemische reactie van theatraal topniveau.

Tip van de programmator Comedy:

Hetty Helsmoortel, Lieven Scheire en een team wetenschap enthousiastelingen verzamelen maandelijks (voor hen) het belangrijkste wetenschaps nieuws en vertellen erover in de steengoede podcast ‘Nerdland’.

Net zoals de voorstelling van Hetty geen droge uiteenzetting maar een gepassioneerde babbel waarin naar hartenlust wordt vertakt naar opinie, wilde speculatie en spontane onnozeliteiten.

Voor wie de podcast nog niet kent en nieuwsgierig is naar de nieuwste wetenschapsweetjes, is ‘Nerdland’ een echte aanrader.