De Spil
Piet Stellamans

Maatwerk concert

Flip Kowlier
albumvoorstelling
vr 29 apr 2022 20:00
vr 29 apr 2022
20:00
  • vr 29 apr 2022
    20:00
    Trax, Roeselare
    concertzaal
  • trax - traxweg 1 - 8800 Roeselare

“Is het al 2021?” Ineens begon het Flip Kowlier te dagen: het is van 2013 geleden dat hij – samen met de muzikale compadres van het eerste uur – onder eigen naam een plaat releaste. Het laatste wapenfeit was ‘Cirque, de avonturen van WM Warlop’, een felgesmaakt thema-album waarmee Kowlier het Vlaamse land afschuimde.

Tussen dan en nu zat hij nochtans niet stil: Ertebrekers kwamen van de ‘Zji’, Kowlier liet zich graag inlijven in de vaste begeleidingsband van ‘De Ideale Wereld’ en ’t Hof Van Commerce liet ‘Bam!’ en ‘Truckchauffeur’ (2018) los. Toch kwam de goesting om aan eigen, nieuw werk te beginnen. De songs ontstonden in de schoot van een pandemie en de inspiratie vond zijn weg naar de hals van zijn gitaar.

Op het nieuwe full album is het nog even wachten tot het voorjaar, maar de titeltrack ‘September’ is er wel al. Genuine Kowlier? Jazeker. Een lekkere, ietwat frivole oorworm met een lichtvoetige sixties-feel, geproducet door huisproducer Wouter Van Belle en met zijn vaste band als gangmakers. Deze single doet alvast uitkijken naar het full album dat Flip Kowlier in TRAX komt voorstellen.