De Spil
Karolina Maruszak

HET UUR BLAUW

JOHAN TERRYN
wo 23 mrt 2022 20:30 - 21:45
wo 23 mrt 2022
20:30 - 21:45
  • wo 23 mrt 2022
    20:30 - 21:45
    De Spil, Roeselare
    de komedie
    voorbij

“Deze voorstelling heeft mij blij gemaakt en diep geraakt.” (Marleen Merckx, ‘Thuis’-actrice)

Midden in de eerste lockdown verloor acteur Johan Terryn zijn vader. Omdat het delen van rouwen en verdriet sterk beperkt werden gebruikte hij zijn column op de radio om zijn rouwboodschap de wereld in te sturen. Veel luisteraars voelden zich geraakt en vertelden hem spontaan hun eigen verhaal over het gebrek aan nabijheid bij het afscheid.

Met twaalf van hen ging Johan in gesprek in de podcast ‘Het Uur Blauw’, tijdens een wandeling die begon in het pikkedonker en eindigde bij zonsopgang. Twaalf mensen kwamen zo op verhaal.
Het dertiende verhaal vertelt Johan op het podium: dat van zijn eigen rouwproces. Een unieke vertelling over wat het betekent om een geliefde te verliezen, over rouwen in bijzondere tijden, over afscheid zonder nabijheid. Van donker naar licht, zoals ook de zon zich op het uur blauw langzaam laat zien.

Puur, echt, pakkend, beklijvend, grappig, stoer, teder, liefdevol, wijs, groot en groots.

“Wat een mooie voorstelling was dat, essentieel en universeel. En emotioneel, maar nergens sentimenteel. Topwerk. Grote dank”. (TV-maker Michiel Devlieger)

 

 

Beluister hier de podcast 'Het Uur Blauw'

www.johanterryn.com/het-uur-blauw

 

 

Vrt-nieuws

 

Radio 1

Nog nooit heeft een voorstelling me zo diep geraakt. Met een lach en veel tranen. En vervolgens weer lachen. Ga dit zien.

Evi Hanssen

credits

Tekst en spel: Johan Terryn - Regie: Randall Casaer - Muziek: Céline Ottenburgh - Productie: in samenwerking met De Studio, met de steun van de Stad Antwerpen