De Spil
Jelle Vermeersch

Full contact tour

Steven Mahieu
herneming
do 25 nov 2021 - vr 26 nov 2021
do 25 nov 2021
-
vr 26 nov 2021

De Full Contact Tour startte met de première in De Spil en speelde in kleine en grote zalen, van Hamont-Achel tot Koksijde. En dan meer dan een jaar lang gedwongen niets, nada. Nu podiumbeest Steven Mahieu al die tijd in zijn kooi heeft moeten zitten, is hij gretiger dan ooit om opnieuw Vlaanderen rond te trekken. In de eerste reeks van zijn tournee was Steven al één brok power die zijn publiek bij het nekvel greep, dat een mens zich nu alleen maar kan afvragen welke invloed die lange, ongevraagde pauze zal hebben.  


Om eerlijk te zijn: Steven weet het zelf ook niet. Hij kan je alleen beloven dat de Full Contact Tour nog een pak intenser wordt: de vulkaan staat op uitbarsten en in die explosie gaat Mahieu voluit voor de rauwe energie van het moment. Een beginpunt en een eindpunt is er, maar alles wat daartussen gebeurt, wordt een heerlijk onvoorspelbare trip. Full Contact in het kwadraat.  

Hij brengt opnieuw zijn trouwe support act mee, Hans Cools. Deze schrijnwerkerszoon uit het West-Vlaamse Lichtervelde is up and coming in de Vlaamse comedy.  

Mahieu vindt met zijn morbide humor het perfecte evenwicht tussen spot en respect.

**** De Standaard