181027_Mari_Samuelsen__copyright_Kaja_Bruskeland
do 18 jan 2018 muziek vvk € 38 // add € 40
schouwburg

CLOUSEAU30 - THEATERTOURNEE

CLOUSEAU

tickets vanaf 24/02 vanaf 10 uur

We schrijven 1987. Clouseau brengt met ‘Brandweer’ zijn eerste single uit en geeft daarmee het startschot van een van de grootste muzikale succesverhalen in Vlaanderen.

De grote doorbraak volgt in 1989, dankzij singles als ‘Anne’ en ‘Daar Gaat Ze’. Debuutplaat ‘Hoezo’ verschijnt, Nederland gaat voor de bijl en op liveshows gillen steeds meer fans de naam van Koen Wauters. “Clouseaumania” is een feit.

Sindsdien bleef Clouseau keihard aan de weg timmeren, met meer dan 100 Sportpaleis-shows, twaalf platen en een haast eindeloze stroom hits.

Vandaag, 30 jaar na ‘Brandweer’, blikt de groep terug op dit avontuur en plant Clouseau een intieme, verrassende theatertournee. De beste manier om alle fans te bedanken én om de aandacht te vestigen op datgene waar het al die jaren om draaide, namelijk de songs.

Deze keer geen overdonderende lichteffecten en verbluffende projecties, maar concerten in een kleinere bezetting: met slechts twee extra muzikanten op de scène en verrassende versies van bekende hits.