brochure_AlexAgnew_BCWYWF_A0_Theatertour
zo 27 jan 2013 muziek BASIS € 14 | ABO & REDUCTIE € 12
120 minuten, er is een pauze
schouwburg

PLOEGSTEERT

HET ZESDE METAAL

In februari bracht Het Zesde Metaal, de groep rond Wannes Cappelle, het album ‘Ploegsteert’ uit, de opvolger van het straffe debuut ‘Akattemets’ uit 2008. In tussentijd toerde Capelle o.a. aan de zijde van Wouter Deprez met de theatervoorstelling ‘Maanziek’.

Op ‘Ploegsteert’ heeft Wannes Cappelle zijn unieke stijl niet verloochend. Integendeel, hij graaft nog dieper in hart en hoofd, zowel bij zichzelf als bij zijn publiek. En met zijn schier onuitputtelijk arsenaal aan dichterlijke vondsten zorgt de West-Vlaamse bard ervoor dat een glimlach uiteindelijk altijd de bovenhand haalt.Ook de pers was lovend:

Het stikt van de pakkende nummers op deze cd, geen enkel liedje durft uit de toon te vallen.” De Morgen

Een must have, deze ‘Ploegsteert’”. RifRaf

Voor de theatertournee zijn de liedjes speciaal gearrangeerd voor strijkers. De guest appearance van Cappelles artistieke soulmate Roos Rebergen (frontvrouw van de succesvolle Nederlandse band Roosbeef) maakt de ontdekkingstocht nog opwindender.

Met: Wannes Cappelle (zang, gitaar en piano), Wietse Beels (viool), Marc Pijpops (altviool), Frans Grapperhaus (cello), Ben Faes (contrabas - o.v.) en Roos Rebergen (zang en backing vocals)