• PiP
  • PiP
  • PiP
  • PiP
  • PiP
  • PiP
za 21 sep 2013 dans + familie + comedy/cabaret GRATIS
Sint-Sebastiaanspark
Weststraat
8800 Roeselare

DE SPIL/VIVA VENEZ!A 2.0

PRIKKELEND FESTIVAL

DE TUIN DER LUSTEN

Het Sint-Sebastiaanspark, ook wel gekend als het 'geitepark', wordt voor één dag omgetoverd tot een paradijs. Er is lekkers, verbazing, wellust, goesting en vanalles te beleven. Het Paradijs is nog nooit zo dichtbij geweest. Kom en laat je verleiden...

Speciaal in opdracht van het Europees project Articulate werkten Les 3Points Du Suspenion (F), The Strangelings (UK) en Bolwerk (B) een multisensorisch ‘Looking for Paradise’ parcours uit*. De Bangelijke Sprookjesmolen van FroeFroe, de bOOMfanfare, een dansvoorstelling op het water van Studio Eclipse,... zijn nog maar een paar van de professionele compagnies die aanwezig zullen zijn.

Daarnaast zorgen Roeselaarse organisaties voor de hapjes en drankjes. Zo is er een theehuis van Elim, de Oxfam barbus, een cocktailbar van Barlaban,...

En het sociaal-artistieke luik met o.a. het Draadpoppentheater, Onze Kinderen, t'Hope, vzw De Wekker, De Kringwinkel, Den Engel,... zorgt voor nog veel meer animatie in het park: naaiateliers, een eigen gemaakt terras, creaturen van Bosch, grime, ...

 

De Tuin der Lusten is een evenement van de Spil samen met een sociaal-artistiek parcours met steun van Stad Roeselare en EU Culture Programme.
Na Viva Venez!a ’12 werkten diverse partners uit de culturele en sociale sector maandenlang aan het kunstenparcours, geïnspireerd op het schilderij ‘Tuin der Lusten’ van Hiëronymus (of Jeroen) Bosch.

De spil werkt twee jaar samen met festival Deventer op Stelten (NL), Seachange Arts (UK) en Centre National des Arts de la Rue Niort (F) aan het Europees project ‘Articulate’. De Tuin der Lusten is het startschot.

 *Speciaal in opdracht van het project, werkten Les 3Points Du Suspenion (F), The Strangelings (UK) en Bolwerk (B) een multisensorisch ‘Looking for Paradise’ parcours uit. Samen met het publiek uit Deventer, Cognac, Roeselare en Great Yarmouth zijn ze op zoek naar hoe het paradijs er uit kan zien. Op basis van de vele gesprokkelde ideeën gaan ze aan de slag. In september 2014 komen ze terug naar Roeselare met, wie weet … de hemel op aarde.

 

Meer info:  www.lookingforparadise.eu