• 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
  • 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
  • 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
do 13 mrt 2014 muziek BASIS € 22 | ABO & REDUCTIE € 20
75 minuten, er is geen pauze
schouwburg

NEW OLD WORLD

ZITA SWOON GROUP

Zita Swoon Group illustreert na ‘Dancing With The Sound Hobbyist’ en ‘Wait for me’, opnieuw zijn veelzijdigheid en creativiteit. De muziek in ‘New Old world’ is volledig instrumentaal, gebracht door een zevenkoppige groep en voor het eerst gecombineerd met een video-installatie.
 
In ‘NOW’ staat de mens centraal, de mens die zijn eigen wereld creëert. We zien beelden van een geborgen jeugd, dia’s van reisjes naar Frankrijk, schimmen die dansen op de soundtrack van een nabij verleden, waarin de melancholie van Nino Rota, de vrolijke tristesse van Ry Cooder, een knipoog naar The Shadows of Duke Ellington doorklinkt.
 
“(…) prachtige, meeslepende stukken die zeker niet verstoken zijn van dwarse trekjes en waarin de sterke ritmische component ook een zekere swing uitlokt. Sommige nummers worden dan weer enkel gespeeld door het strijkkwartet en klinken ronduit majestueus.” Focus Knack
 
 
 

Met: Stef Kamil Carlens (compositie/gitaar) en Aarich Jespers (compositie/drums), Wim De Busser (piano, Farfisa orgel), Tomas De Smet (contra- en elektrische bas), Jeroen Baert (viool, gitaar, mandoline), Karel Coninx (altviool), Seraphine Stragier (cello, harp, autoharp)

 

Productie: Wolvin/Zita Swoon Group

Coproducenten: deSingel Antwerpen, KVS Brussel, Rotterdamse Schouwburg, Motel Mozaïque  Rotterdam. Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap