• Foto_8__Kathleen_Gheysen_
  • Foto_8__Kathleen_Gheysen_
  • Foto_8__Kathleen_Gheysen_
do 6 feb 2014 dans + circus BASIS € 12 | ABO & REDUCTIE € 10
schouwburg

CAPRICES

AVANT-PREMIERE

ALEXANDER VANTOURNHOUT / NOT STANDING

Alexander Vantournhout (Roeselare,° 1989) houden we al een tijdje in het oog. Drie jaar geleden gaven we hem een ‘carte blanche’ tijdens het Virus Festival. Het resultaat was een eigenzinnige potpourri van theater, circus en dans. Vantournhout zet zijn onderzoek verder en probeert circus een nieuwe invulling te geven. Hij nodigt de toeschouwer uit om op een intense manier te beleven wat circus te bieden heeft: virtuositeit, gevaar, maar ook bevreemding.
 
Hij vertrekt vanuit de muziek van Salvatore Sciarrino, een hedendaagse klassieke componist.
Elk stuk van de muziek verbindt hij met een ander facet van het circus. Alexander Vantournhout studeerde ‘enkel rad’ aan ESAC (Ecole Supérieure des Arts du Cirque). Deze discipline stond in zijn kinderschoenen, wat Alexander de mogelijkheid gaf de discipline zelf te verkennen en zijn eigen stijl te ontwikkelen. Daarna vervolmaakte hij zich in de Performing Arts Research and Training Studios (PARTS), de school van Anne Teresa de Keersmaeker waar hedendaagse dans gedoceerd wordt.
 
 
 


Van en met: Alexander Vantournhout


Met dank aan: Anneleen Keppens, Ben Mcwen, Sophie Resch, Sara Tan, Vera Tussing en Jo Vantournhout

Met steun van: Vlaamse Overheid, Provincie West-Vlaanderen, Humorologie, Het Circuscentrum, WP Zimmer, Provinciaal domein Dommelhof, De Spil, P.A.R.T.S