• COCO_197966_c330_56b_pub_pub16_186_R1n_CMYK
  • COCO_197966_c330_56b_pub_pub16_186_R1n_CMYK
di 23 dec 2014 vertelavond + film basis € 13
abo & reductie € 12

180 minuten, er is geen pauze
schouwburg

JAN VERHEYEN

has risen from the grave

NACHT VAN DE WANSMAAK

Jan Verheyen, regisseur van o.a. ‘Het vonnis’, ‘Dossier K.’, ‘Los’ en ‘Alles moet weg’, heeft een afwijking. Een afwijking waarmee hij in goed gezelschap verkeert, want ook Quentin Tarantino heeft dezelfde aandoening. Beiden zijn kinderen van de jaren ’70, de vrijbuitersjaren van de cinema, toen echt álles kon in de bioscoop en met groot enthousiasme buiten de lijntjes werd gekleurd en de grenzen van de goede smaak en het fatsoen werden opgerekt tot breaking point.
Zijn voorliefde voor de bizarre, gevaarlijke, en ja, smakeloze exploitation-cinema uit die wildejaren heeft Verheyen gebundeld in ‘De Nacht van de Wansmaak has risen from the grave’, een compilatieprogramma dat een afdaling is in de riolen van de wereldcinema met Verheyen als gepassioneerde gids. Je zal dingen zien die je niet voor mogelijk houdt: wonderlijk knuddige monsters, tenenkrullende blacksploitation, schmierende nazi’s, een James Bond-rip off met een dwerg, en nog veel meer.
‘De Nacht van de Wansmaak has risen from the grave’ is lachen-gieren-brullen maar ook een nostalgische hommage aan de wild west-jaren van de cinema. 

3 volle uren vermaak. Niet geschikt voor -16 jarigen en/of gevoelige personen.