• scenefoto_1_zwaluw_zang_-_a_swallow_song__c__Kurt_Van_der_Elst
  • scenefoto_1_zwaluw_zang_-_a_swallow_song__c__Kurt_Van_der_Elst
za 11 apr 2015 dans basis € 16
abo & reductie € 14

60 minuten
de komedie
inleiding om 19u15

THE LOVER

BÁRA SIGFÚSDÓTTIR (IS)

Met haar innemende debuutsolo ‘On the other side of a sand dune’ won de dansereschoreografe Bára Sigfúsdóttir de harten van ons publiek. Nu brengt ze met ‘The Lover’ een inkijk in een mens van vlees en bloed, die in de natuurlijke omgeving overleeft nadat deze opgebrand en verlaten werd.

“Met mijn dansen wil ik niet alleen deze mens portretteren maar ook gestalte geven aan de natuur, de energie, de nostalgie, het vervliegen van de tijd….” 

‘The Lover’ is een beeldende en poëtische dansvoorstelling over de positie van de mens in de (westerse) maatschappij en de wereld. Het dansend lichaam van de Ijslandse Bára Sigfúsdóttir vloeit samen met de fotografische installatie van de Franse Noémie Goudal.

(deze voorstelling is verplaatst van De Schouwburg naar De Komedie)

Concept, choreografie en dans: Bára Sigfúsdóttir - Concept en fotografie: Noémie Goudal - Scenografie: Noémie Goudal ism 88888 - Muziek en sound design: Borko - Lichtontwerp: Kris Van Oudenhove - Dramaturgie: Sara Vanderieck - Techniek: Kris Van Oudenhove en/of Marlies Jacques - Kostuums: Andrea Kraenzlin

Coproductie: Workspace Brussels, TAKT Dommelhof, Vooruit (in the frame of the European Network DNA (Departures and Arrivals) Co-funded by the Creative Europe Program of the European Union.)

Met de steun van: wpZimmer, Dansens Hus Stockholm, de Warande, De Werf, CAMPO, Pianofabriek en Bora Bora Aarhus.
Met de financiële steun van: de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Franse Ambassade in België (Service de Coopération et d'Action Culturelle (SCAC)