• PiP
  • PiP
  • PiP
  • PiP
  • PiP
  • PiP
  • PiP
  • PiP
zo 16 sep 2012 familie + comedy/cabaret + circus toegang is gratis
O.L.Vrouwemarkt
O.L.Vrouwemarkt en omliggende straten
8800 Roeselare

INTERNATIONAAL CIRCUS- & STRAATTHEATERFESTIVAL

DE GROOTE STOORINGE 2012

Op zondag 16 september vindt een nieuwe editie van het driejaarlijkse internationaal straattheater- en circusfestival ‘de groote stooringe’ plaats. Deze keer op en rond de O.L.Vrouwemarkt in Roeselare.
Het festival bestaat uit drie luiken: het truken van de foor-plein, straattheater + circus en het stadsparcours / stadschoreografie van Willi Dorner.

CIRCUS EN STRAATTHEATER
SPANJESTRAAT / ST-HUBRECHTSSTRAAT


Fred&Bert (B) en Lisa Rinne (D) brengen adembenemende luchtacrobatie in het Ondernemingscentrum/Huis van de Voeding. In ‘Triplette’ van Cie Les P’tits Bras (B) brengen Zouzou, Chouchou en Alfred de jaren dertig terug tot leven. Les Goulus (FR) nemen een loopje met de high brow paardendressuurwereld. De twee adonissen van Magmanus (FR/Zw) dagen elkaar en het publiek uit. Alice in Wonderland van Cie Bui Bolg (IE) nodigt je uit aan haar übergrote TeaTimeTable. Circusatelier Woesh toont je de eerste circusknepen in een open piste workshop. Paul-Henri Jeannel leert je hoe je van een groot bruin vel papier een ‘chapeau magique’ maakt. De fanfare ‘Die Verdammte Spielerie’ (B) en het mini-mini-mini busje van Delinus (NL) maken de straten onveilig.

TRUKEN VAN DE FOOR
O.L.-VROUWEMARKT / BROUWERIJ RODENBACH

Welkom in de wereld van de Arts Forains, kermismensen, circusfenomenen, tjoolders, freaks en andere rare snuiters. Maak kennis met Mexicaanse Catch van Hopla Circus (B), De Man die Door Zijn Ogen Ademt (NL), de verboden vruchten van Turkish Delight van De Stijle, Want (NL), de knuffelbeenhouwerij ‘Boucherie Bacul’ van Pikzpalace (B), de aapvrouw (Circusdrome, NL), het Insect Circus Museum (UK), magieacts van De Spil, de mysterieuze waarzegster, de koffietent van Circo Ripopolo (B), het kleinste cafeetje van de wereld (B), de freak carrousel (Spiegeltheater/ De Spil), de kijkdoos Barnum&Bailey (De Spil/Bolwerk), de fenomenen van The Strangelings (UK), het bizarre leven van Sophocles, de filosoof zonder lichaam van Cie 3 Points de Suspension (FR) en de deugnieterij van Mono het Aapje (NL).

BODIES IN URBAN SPACES / WILLI DORNER: UNIEK PARCOURS DOORHEEN DE STAD 
START POLENPLEIN

Het parcours bestaat uit een reeks van korte interventies op verschillende locaties in Roeselare. Een groep van Vlaamse en Franse performers nemen de meest vreemde vormen aan: met, boven, onder, rond, tussen het stadsweefsel. Op onverwachte plekken, in gaten, kieren, nissen, op een dak, onder een balkon of rond straatmeubilair kom je deze menselijke sculpturen tegen. Ze laten je plots een heel andere kant van de stad zien.

‘Bodies in Urban Spaces’ werd eerder opgevoerd in Parijs, New York, Perth, Montréal, Salamanca, Wenen, Helsinki, Stockholm, Kopenhagen, Berlijn, Istanbul, Lissabon en vele andere steden. Het parcours is gratis en je hebt geen ticket nodig. Kom op tijd naar het Polenplein en volg de interventies doorheen de stad.

Bodies in Urban Spaces staat zowel op zaterdag 15 september om 15 uur als zondag 16 september om 16 uur. 

 

EXTRA

Workshops initiatie oude circustechnieken tijdens de groote stooringe

ZWEEP: Boukje Schweigman, Nederlandse choreografe en theatermaakster, creëerde de voorstelling 'Zweep' na een opleiding Kung Fu zweep bij Taoïstische en Boeddhistische Shaolin monniken China

MESWERPEN: Annabelle Holland, Cie Frenetic Engineering, UK

Meer info vind je hier.

PARKING
Er zijn fietsparkings voorzien aan de Vaartstraat (Kop van de Vaart) en op de O.L.Vrouwemarkt (aan de bibliotheek)
Met de wagen: parkeren aan de vaart (via autostrade afrit Roeselare-Haven), of iets verderaf op de Moermanparking of een andere parking in het centrum en daarna het centrum doorwandelen richting station. De festival-site bevindt zich achter het station.

organisatie De Spil in opdracht van Stad Roeselare Vanaf eind augustus is het volledige programma gekend. Op de dag zelf krijgt iedereen een programmaboekje.