• 190927_ISH_Studio_Breed_24
  • 190927_ISH_Studio_Breed_24
ma 11 jan 2016 schoolvoorstelling 1ste + 2de + 3de secundair € 6 per leerling
80 minuten
schouwburg
250 plaatsen

HET GEVOLG & MARTHA!TENTATIEF

DE BARBAREN

Een chichi trut van ’t stad, een meisje met een sprekende muis en een geheimzinnige donkere jongen met een blinkende metalen schedel komen door een wondere speling van het lot samen in een vierkante kilometer van pakweg de duizendste stad ter wereld. De barbaren.

Dit is het verhaal van hoe hun samenkomst een oerknal veroorzaakte, hoe de speelplaats van een deftig college daarop juichend leegliep en hoe hun vlucht drie dagen later pas tot een einde kwam in een barbaarse daad van liefde. En hoe daarop de barbaren werden ontbonden. Tijdelijk.

“Dit gaat om universele thema’s. Samen plezier maken, in de knoop zitten en je tegen je ouders afzetten. Wat we proberen te vertellen, is dat er zoiets bestaat als bevrijding. Dat betekent helemaal niet dat je de rebel moet gaan uithangen, wel dat je iets gaat doen dat bij je past.”
“De personages zijn duidelijk pubers, met veel gevoel voor Sturm und Drang en worstelend met hun identiteit. Maar hun afrekening met alle zelfmaskering viseert de schijnvertoning van een hele samenleving. ‘De barbaren’ neemt ongelijkheid niet voor waar. Niet zuur, niet zoet. Wel met een gretigheid waar je warm van wordt.” **** De Standaard

De makers waren eerder bij ons te gast met ‘De Goeie, De Slechte en De Lelijke’.

Spel: Janne Desmet, Sofie Palmers en Stefan Perceval - Regie: Nathalie Roymans - Tekst : Bart Van Nuffelen