• 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
  • 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
  • 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
za 23 jan 2016 muziek basis € 14
abo // reductie € 12

de komedie
inleiding om 19u45

jazz

TORD GUSTAVSEN FEATURING SIMIN TANDER

Pianist Tord Gustavsen is al jaren een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Noorse jazzscene. Met zijn trio en kwartet bracht
hij sinds 2003 zes albums uit op het befaamde ECM records. Tord Gustavsen staat voor warme, intieme jazz. Ingetogen lyrisch, maar
heel trefzeker en met prachtig samenspel.
Voor zijn nieuwe album op ECM (eind 2015) vertrekt Tord Gustavsen van oude Noorse hymnes, geïnterpreteerd door zangeres Simin Tander. Deze Afghaans-Duitse is een rijzende ster in de Europese jazz- en wereldmuziekscene. Daarnaast zijn er ook nieuwe, al dan niet puur instrumentale, composities van Gustavsen.
De bezetting is deze keer zonder bas en voor het eerst gebruikt Tord Gustavsen subtiele elektronica die diepte en nieuwe lagen toevoegt.
Hij integreert die samen met de warme stem van Simin Tander in de minimalistische jazz sound die we kennen van zijn trio-werk.

Gustavsens muziek draait rond eenvoud, met gedempte ritmes en beknopte melodieën waar soms donkere blueskleuren over hangen. ‘Circling’, met zijn stille gospelachtige akkoorden, herinnert aan Keith Jarrett; ‘Suite’ dan weer aan Paul Bley”. De Standaard over ‘The Well’ (2012) 

Met: Tord Gustavsen (piano, electronics), Simin Tander (zang), Jarle Vespestad (drums) en Daniel Wold (sound design)