190927_ISH_Studio_Breed_24
ma 25 jan 2016 schoolvoorstelling 3de + 4de + 5de +6de secundair € 6 per leerling
80 minuten
schouwburg
200 plaatsen

FABULEUS

STAND UP

Als onze vuisten jeuken dan mogen wij toch vechten? En als onze gedachten jeuken dan mogen we ze toch roepen? Wij moeten leren in hoofdletters spreken. wij moeten uitroeptekens worden. Wij allemaal. Dat is onze plicht. Toch? Hoezo, jongeren liggen alleen nog wakker van Redbull, Facebook en de laatste nieuwe iPhone? De zeventienjarige Leo stuurt al sinds zijn kinderjaren brieven naar de koning over het onrecht in de wereld. Nooit krijgt hij antwoord. Tot hij een radicale actie onderneemt waarvan hij de gevolgen niet kan overzien. 'Stand Up' is een even vurig als wanhopig betoog van een verontwaardigde jongeren. Over de moed om voor je mening uit te komen en over het besef dat je soms minder heldhaftig bent dan je zou willen.

Vorig jaar scoorde fABULEUS met 'Liefdesverklaring' bij leerkrachten en leerlingen. Dit is opnieuw een voorstelling die gesmaakt zal worden.

Spel: Yannick Jozefzoon - Regie: Dirk De Lathauwer - Tekst en dramaturgie: Ruth Mellaerts - Tekstcoaching: Stijn Devillé - Scenografie: Wannes Deneer - Video: Kristof Bilsen - Productie: fABULEUS