201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
vr 1 apr 2016 muziek basis € 19
abo // reductie € 18

sint-martinuskerk oekene
plaats 3
8800 roeselare

ARVO PART STABAT MATER

GOEYVAERTS STRING TRIO & ZANGERS VOX LUMINIS

Een wondermooi concert over dood en verrijzenis, gebracht door één van de beste Belgische strijktrio’s en drie zangers van Vox Luminis,in de stemmige dorpskerk van Oekene. Alle ingrediënten voor een ingrijpende concertbelevenis.

De Estse componist Arvo Pärt bereikte in 1985 met zijn ‘Stabat Mater’ een ware cultstatus. Het zijn de puurheid en het respect voor stilte die het werk zo aangrijpend maken. Hij creëerde hiermee een werk van tijdloze schoonheid: één van de muzikale topmomenten uit de twintigste eeuw. Veel componisten schreven “hun” ‘Stabat Mater’, Arvo Pärts versie is zonder meer adembenemend!

In het najaar van 2014 werd de opname van dit werk bekroond met een Edison Award. Uit het juryrapport: “Het Goeyvaerts String Trio laat Pärts ‘Stabat Mater’ bloeien als nooit eerder gehoord: helder en vol boventonen.”

Goeyvaerts Stringtrio: Kristien Roels (viool), Kris Matthynssens (altviool) en Pieter Stas (cello) Vox Luminis: Zsuzsi Tóth (sopraan), Barnabás Hegyi (altus) en Olivier Berten (tenor) in samenwerking met OekeneNV