• pascale_platel
  • pascale_platel
  • pascale_platel
  • pascale_platel
  • pascale_platel
  • pascale_platel
  • pascale_platel
do 5 mei 2016 > zo 19 jun 2016 expo gratis

hedendaagse kunst uit het M HKA op VISITE

THE GREEN LINE

Vanuit de Directeurswoning waaiert kunst langs een denkbeeldige groene lijn doorheen de stad: van ARhus over het De Coninckplein en van de Moermanparking tot aan het Stationsplein.

Kunstwerken van internationaal gerenommeerde artiesten komen op ‘VISITE’ vanuit de permanente collectie van het M HKA, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen.
De keuze van de werken gebeurde vanuit het idee dat Roeselare een stad in volle urbanistische expansie is, een stad in bloei, maar vooral van stenen, minder van bomen en groen. Daarom worden kunstwerken getoond die een bekommernis met het milieu en verstedelijking in zich hebben.


Pop-up: gebouwen en pleinen krijgen een meer ‘groen’ uitzicht, door beplanting, grasperkjes en balkontuintjes. Pop-up parkjes verschijnen en op zondagmiddagen valt er telkens weer iets verrassends te beleven: een concertje, een vertelvoorstelling, een picknick,… 

Workshops/kunstinstallaties met kunstenaars Alexandre Dang (dansende bloemen op zonne-energie) en met Angelo Vermeulen (experimentele kunstinstallatie/ ecologisch proces Biomodd [RSL9] ).

Met werk van Charif Benhelima, Sergej Bratkov, Tony Cragg, Alexandre Dang, Luc Deleu, Els Dietvorst, Mark Dion, Jimmie Durham, Róza El-Hassan, Jan Fabre, Vadim Fishkin, Jan Henderikse,Hamlet Hovsepian, Yang Fudong, John Körmeling, Wolfgang Laib, Bernd Lohaus, Gordon Matta-Clark, Guy Mees, Almagul Menlibayeva, Nikita Kadan, Ivan Ko┼żaric, Koka Ramishvili, Christophe Terlinden, Luc Tuymans, SEAD, Loreta Visic, Liang Yue.


#thegreenlineRSL / f thegreenline


Infobrochure: ARhus, De Munt 8 of de Directeurswoning, Hendrik Consciencestraat 10, Roeselare

 

de Directeurswoning + parcours in de stad. m.m.v. Atelier 61, ARhus, Galerie negenpuntnegen, Creme de la Crema