190127_Ola_Pola_Potloodgat__FKPH
zo 18 dec 2016 muziek basis € 15 // abo/reductie € 13
schouwburg

APERITIEFCONCERT

ST. GEORGE QUINTET

De week voor kerstmis zorgt het St. George Quintet voor een gezellige eindejaarssfeer. Hetensemble werd dit jaar uitgeroepen tot laureaat van Klara’s Supernova wedstrijd voor jonge klassieke musici.


De vijf strijkers (twee violen, altviool, cello en contrabas) openen met het beroemde ‘Christmas Concerto’ van Arcangelos Corelli. Daarna nemen ze ons mee door de bevallige country gardens van de Engelse romantiek met ‘Serenade for strings’ van Edward Elgar en English folksong suite’ van Ralph Vaughan Williams. En om het kerstgevoel een extra boost te geven, ronden ze feestelijk af met ‘Beatles on strings’ een eigen bewerking van een aantal befaamde Beatlessongs. All you need is Love. Zeker met Christmas!


En wat doen wij? Juist, wij zorgen voor sfeer en een aperitief!

 

nieuws! Met heel veel trots presenteert het St. George Quintet hun allereerste CD 'British Legends'. Het ganse proces, van de opnamesessies in het Concertgebouw Brugge, tot de intensieve editing over het finaliseren van de lay-out, resulteert in een pakkend eerbetoon aan vier Britse componisten die onlosmakelijk verbonden zijn met de Eerste Wereldoorlog. Als Supernova-laureaten wijkte Klara geen enkel moment van hun zijde en de omkadering was werkelijk fenomenaal. cd is hier te verkrijgen