• foto
  • foto
do 9 mrt 2017 theater basis € 13,50 // abo/reductie € 12,50
75 minuten, er is geen pauze
de komedie
inleiding om 19u15

ABSENCE

NTGENT/PETER VERHELST & CREW

In de behandelkamer van haar psychiater probeert een vrouw om te gaan met het trauma dat ze overhield aan de tsunami van 2011. Ze zit vast in een patroon van herbeleven en wegduwen van herinneringen en emoties. De vraag “vertelt u maar” beantwoordt ze zwijgend en dansend. En dan trekt de dokter haar een pak aan. Haar lichaam wordt op een spectaculaire manier in 3D weergegeven.
De tsunami wordt gebruikt als metafoor voor een intense, stresserende gebeurtenis die een mens – elk mens – kan overkomen en letterlijk met verstomming kan slaan. ‘Absence’ verbeeldt een afwezigheid van woorden (de voorstelling is ook zo goed als woordloos) en een innerlijk gevecht om die woorden te vinden, om uit de cirkel van rouw en verdriet te geraken.
Bevreemdend, fascinerend, kwetsbaar en afstandelijk. En vooral van een ontroerende schoonheid die je in tranen achterlaat.


Subliem hoe zij elkaars spel met fijne toets aandrijven en tot een intense apotheose voeren.” ***Het Nieuwsblad

Spel: Fumiyo Ikeda en Frank Focketyn - Concept en regie: Eric Joris en Peter Verhelst - Tekst: Peter Verhelst - Muziek: Bram Bosteels - Technologie: Koen Goossens, CREW/Universiteit Hasselt (EDM) / EU consortium Dreamspace - Software Development: Steven Maesen