lbg
vr 7 apr 2017 comedy/cabaret basis € 15 //abo/reductie € 14
de komedie

MILFMAGNEET

PIET DE PRAITERE

Heerlijk nieuws voor de fans van de tv-serie ‘Bevergem’. Freddy De Vadder, Gunter Lamoot (De Bende van de Roste), Dries Heyneman (Kurt) én Piet De Praitere (Claude Delvoye) komen langs dit seizoen. Niet samen, maar apart.
Elk met een eigen solovoorstelling. Elk op hun manier.

Piet, jouw voorstelling heet ‘De Milfmagneet’. Is dat autobiografisch?
“Zeker weten! Eigenlijk schets ik mijn verhaal voor en na ‘Bevergem’. Ik doe alsof ik een opkomend talent ben. Want ook al ben ik al twintig jaar bezig, televisiebekendheid doet wat met een mens. De ondertitel van de show is ‘Verslag van een wandeling’. Ik vertel hoe ik werk: ik wandel en observeer graag. Zo kom ik overal terecht en ontmoet ik mensen. Van een vogelspotter in een natuurreservaat tot de zerken op het kerkhof. Tijdens die wandelingen is mijn bandopnemertje mijn beste vriend. In ‘De Milfmagneet’ vertel ik hoe ik omga met inspiratie. Vaak met een knipoog. Mijn hersenen
werken 24 op 24 uur. Het is best vermoeiend om Piet De Praitere te zijn. Mijn hoofdverblijfplaats
is mijn eigen kop.”


Moet je de milfs als vliegen van je afslaan?

“Ze hangen, kleven, klitten aan mijn lijf. Vroeger baseerde ik mijn voorstellingen op oneliners. Ik hou er nog steeds van, maar ‘Milfmagneet’ vertrekt vanuit mijn dagelijkse routine. Gelukkig focus ik enkel op de hoogtepunten.”


En gaat de milfmagneet in op oneerbare voorstellen?


“Ik kreeg een concreet voorstel van een dame. Zelfs de hotelkamer was al gereserveerd. Ik
heb vriendelijk bedankt. Ik kan me voorstellen dat andere, jongere acteurs daar meer ervaring mee hebben.”


Ook je ‘Bevergem’-collega’s treden op in De Spil. Inspireren en coachen jullie elkaar voor jullie solovoorstellingen?


“Niet tijdens de opnames van ‘Bevergem’, als je dat bedoelt. Dan ligt de focus op de reeks. Maar sowieso zijn we goede vrienden. En brainstormen met vrienden is altijd plezant. Zeker met Dries (Heyneman) zit ik geregeld samen. De ene dag denken we samen na over mijn show. De andere dag is het zijn beurt. Het is een kruisbestuiving. Het gebeurt dat we met elkaars materiaal aan de haal gaan. Dat we grappen cadeau doen aan elkaar. Het werkt net als in een huwelijk: het moet van twee
kanten komen.”


En nu de belangrijkste vraag: wie is de grappigste van jullie vier?


“Hans Teeuwen. Hij is de meester. Bart (Freddy De Vadder), Gunter en Dries zijn ook heel goede comedians. Maar de beste? Die vraag kan ik niet antwoorden. Elk heeft zijn eigen stijl. Misschien moeten we eens allemaal samen het podium op en de strijd voor eens en altijd beslechten?”