• PiP
  • PiP
zo 5 nov 2017 theater basis € 15 // abo/reductie € 14 // vrijetijdspas: € 7,50
schouwburg
artiestenbabbel om 19u

SOLO TEN OORLOG

TOM LANOYE BEHOUD DE BEGEERTE

Twintig jaar geleden ging Lanoyes ‘Ten Oorlog’ in première. De spraakmakende marathonbewerking van acht koningsdrama’s van William Shakespeare kende een ware triomftocht bij het grote publiek.


Het stuk werd uitgeroepen tot de meest noodzakelijk te hernemen voorstelling. In dit jubileumjaar 2017 wil Lanoye daar wel op ingaan. Solo. En met een verkorte versie. Als berucht en begenadigd performer van zijn eigen teksten balanceert hij tussen het verhevene en het banale, het geestige en het wrede. Via spitse tussenteksten gunt hij ons bovendien een blik achter de schermen van ‘Ten Oorlog’.


Lanoye houdt in anderhalf uur de spanningsboog prachtig vol. Hij is een poëtische krachtbron, even vitaal en vol spankracht als de voorstelling ‘Ten Oorlog’ zelf.” NRC Handelsblad

Wie hem ooit ‘Sprakeloos’ zag performen, wil deze echt niet missen.

om 19u ARTIST TALK gratis

‘The man himself’ over wat zijn drijfveren zijn, futiliteiten die het leven zin geven en wilde toekomstdromen. Het gesprek wordt in goede banen geleid door Nicky Aerts (Klara en voormalig VRT-correspondent in Jeruzalem).

om 16 film SPRAKELOOS

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Meer info vind je HIER

 

Tekst, regie en spel: Tom Lanoye - Video: Klaas Verpoest