• nijntje_de_musical_-_Scenefoto_2
  • nijntje_de_musical_-_Scenefoto_2
zo 25 feb 2018 familie 8+ basis € 10 // abo/reductie € 9 // -12 jaar € 6 // vrijetijdspas: € 5
de komedie

BOG. HET ZUIDELIJK TONEEL & HET PALEIS

KID

KID. is twee in één. Twee voorstellingen tegelijkertijd. Jij zit hier en de volwassenen zitten daar, tegenover je, op de andere tribune. Zij kunnen niet zien wat er hier gebeurt, hoeveel stenen en fluitjes er voorbijkomen.

In KID. kijken we met nieuwe blik naar kinderen en volwassenen, naar hun verschillen. Zijn die er wel? En zijn er nog andere groepen mensen? En wanneer hoor je bij een groep? En wat doen die dieren hier eigenlijk?

BOG., Het Zuidelijk Toneel & hetpaleis
KID. een voorstelling voor volwassenen over kinderen 18+

KID. is twee in één. Twee voorstellingen tegelijkertijd. Jij zit hier en de kinderen zitten daar, tegenover je, op de andere tribune. Zij kunnen niet zien wat er hier gebeurt, welke dilemma’s en tegenstrijdigheden er voorbijkomen.
In KID. onderzoekt BOG. de lijn die loopt tussen de kinderen en de volwassenen, tussen verschillende categorieën waarin mensen zichzelf en elkaar indelen. En wat doen die dieren hier eigenlijk?

In KID. speelt BOG. twee voorstellingen in één.
Als kind of volwassene zie je de voorstelling beiden vanaf de ene kant. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort.   

EXTRA WORKSHOP/ KID actief denkoefen spel voor ouders en kinderen van 16u tot 16u45

BOG benoemt de dingen in haar voorstellingen. In 'KID' worden de verschillen tussen kinderen en volwassenen onder de loep genomen. Als voorbereiding op de voorstelling gaan kinderen met hun ouders alvast een actief, opwarmend, theatraal filosofisch vragenspel doen onder leiding van theatermaker en kinderfilosoof Gideon Hakker. Wat is echt en wat is niet echt? Is het Jeugdjournaal minder echt dan het acht uur journaal? Kan het zijn dat alles om je heen een droom is? Waarom is fantasie niet echt.
De workshop is gratis, inschrijven kan HIER (beperkt tot 15 personen).

 

Van en met Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen eindregie Jetse Batelaan (Theater Artemis) scenografie Decoratelier Jozef Wouters kostuums Johanna Trudzinski dramaturgie Roos Euwe productie Vera Vlot technische productie Emiel Rietvelt scenografie: Decoratelier (Jozef Wouters, Menno Vandevelde, Han Ruiz Buhrs) zakelijk leiding Anne Baltus publiciteit, productie en technische realisatie BOG., Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis met dank aan Gideon Hakker, HETSTEEN, Carmen Schabracq, Simon Patoor, de klas van Kitty van de 5e Montessorischool Watergraafsmeer beeld Maartje de Groot foto Basiel Debrock en An-Sofie Kesteleyn