• PiP
  • PiP
  • PiP
  • PiP
  • PiP
do 17 mei 2018 muziek basis € 18 abo // reductie € 16 // vrijetijdspas: € 9
schouwburg

BASSEKOU KOUYATÉ & HABIB KOITE

Twee Malinese virtuozen herenigd op 1 podium. Bassekou Kouyate en Habib Koité kennen elkaar al sinds de jaren ’80 en speelden samen in Tourmani Diabete’s Symmetric Orchestra. De twee bewonderden elkaars muziek, maar gingen al snel elk hun eigen weg en maakten allebei een succesvolle solocarrière.
Bassekou Kouyate is een virtuoos op de ngoni, een traditionele West-Afrikaanse luit. Hij nam verschillende albums op, waarvan ‘I Speak Fula’ genomineerd werd voor een Grammy. Met z’n band Ngoni Ba was hij enkele jaren geleden te gast in De Spil.
Gitarist en zanger Habib Koité is een van Afrika’s populairste artiesten en toerde wereldwijd, onder meer met zijn band Bamada. Met zijn open mind brengt hij verschillende muziekstijlen, naast Malinese, ook rock, blues… samen.

Nu slaan beide artiesten de handen in elkaar en herontdekken ze via de muziek hun land van herkomst. Ze spelen, samen met nog vijf muzikanten, zowel oude nummers als nieuwe die ze speciaal voor deze tour schreven. 

EXTRA: docu ‘Mali Blues’ (95 min) / regie: Lutz Gregor / De Komedie 
Voorafgaand aan het concert kan je om 18 uur komen kijken naar de documentaire ‘Mali Blues’. Deze filmvertoning is vrij toegankelijk. Wil je na film, en dus een half uurtje voor het concert een broodje eten in De Spil? Dat kan! graag vooraf reserveren via DEZE link.

 

Met: Bassekou Kouyaté (lead ngoni), Habib Koité (lead guitar, vocals), Amy Sacko (lead vocals), Mamadou Kouyaté (ngoni bass), Mahamadou Tounkara (percussie), Issa Koné (gitaar), Mama Koné (percussie)