200213_M.O.T.Denwetijd-paars-1
ma 30 apr 2018 te gast basis: €20 | vrijetijdspas: €10
De Spil

HET PRETHUIS

VAN KWOAD NOR ERGER

Het Prethuis bestaat 5 jaar, om dit te vieren hebben we besloten onze eersteling nog eens op de planken te brengen. Dit omdat veel van ons ondertussen aangeworven publiek de voorstelling heeft gemist, maar ook omdat we van diegenen die het wel al zagen vaak de vraag krijgen, wanneer ze nog eens kunnen genieten van: Van kwoad nor erger.


De actie speelt zich af ten huize Franky en Jenny Dendooven. Op het eerste gezicht een perfect gelukkig koppel, maar schijn bedriegt. Dat wordt al snel duidelijk wanneer kersverse buurman  Etienne Verplancke op een nogal onchristelijk uur bij zijn nieuwe buren aanbelt. Hij doet een ontdekking die niet zonder gevolgen blijkt. De misverstanden stapelen zich op en het gaat ‘Van kwaad naar erger’. Tot op een bepaald moment de situatie niet meer te overzien is.


Deze voorstelling is een situatiekomedie pur-sang van de hand van Jeroen Maes. Hilarische toestanden, een avondje puur amusement en dat in het sappig West-Vlaams dialect. Bij deze herneming vonden de we de cast van destijds meteen bereid dit terug op de planken te brengen: Peter Bulckaen, Leen Dendievel, Anne Denolf, Karin Tanghe en Jeroen Maes, zij staan te popelen om opnieuw de mensen te laten genieten van deze hilarische komedie.


‘Van kwaad naar erger’ kende ondertussen ook een Antwerpse versie (te zien in het EWTtheater, waar men 30 (uitverkochte) voorstellingen speelde), tevens ook een Limburgse versie, die te zien was in theater Roxy te Sint-Truiden en waarmee ook een toer volgt in het voorjaar van 2018 met Hanne Troonbeeckx, Marc Stroobants, Gerdy Swennen, Gunter Reniers en Christel van Schoonwinkel. (ook in een productie van Het Prethuis) Het werd ook reeds opgepikt in het amateur circuit waar ‘Van Kwaad naar erger’ reeds enkele malen op het repertoire stond.