nijntje_de_musical_-_Scenefoto_2
di 27 feb 2018 film Basis: € 7 | Abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
90 minuten
schouwburg

de andere film

TULIPANI

Na de watersnoodramp van 1953 stapt de jonge Zeeuwse boer Gauke op de fiets en vertrekt naar Zuid-Italië. Daar bouwt hij een nieuw bestaan op en slaagt er op miraculeuze wijze in om tulpen te kweken. In de ogen van de dorpsbewoners was hij een halve held omdat hij de strijd tegen de lokale maffia aanging. Zij vertellen dat verhaal, jaren later, aan zijn dochter Anna, die uit Canada naar Puglia komt. Zij wil haar familiegeschiedenis en vooral de geschiedenis van haar vader uitzoeken en besluit, na vijfentwintig jaar, de strijd van haar vader voor te zetten. 
Oscarwinnaar Mike van Diem (‘Karakter’) nam de regie over van de zieke Marleen Gorris. Hij wilde van de film een verhaal over het vertellen van verhalen maken. Gebeurtenissen uit het verleden worden door ooggetuigen opgerakeld. Drama, romantiek, humor, folklore, wraak en verlies domineren het verhaal.
‘Tulipani’ is een fraaie symbiose van Nederlands doorzettingsvermogen en Italiaanse chaotische uitbundigheid. De hand van Van Diem is duidelijk merkbaar: zijn oog voor detail en de bijwijlen magisch-realistische elementen maken van deze fantasievolle tragikomedie een waar kijkgenot. Arjan Welles, Filmtotaal, 20 sept. 2017

Italië 2016 / regie: Mike Van Diem / met: Gijs Naber, Anneke Sluiters, Giancarlo Giannini e.a.