• 190308_Guido_Belcanto_-_Zo_goed_als_alleen__c__Geert_Braekers
  • 190308_Guido_Belcanto_-_Zo_goed_als_alleen__c__Geert_Braekers
wo 21 + do 22 nov 2018 comedy/cabaret vvk € 15 // add € 16
de komedie

HOUDT HET VOOR BEKEKEN

XANDER DE RYCKE

De grappigste, relevantste alsook enige conference over televisie en film in Vlaanderen

Dat Xander De Rycke geen moer geeft om lange televisietenen, is intussen gekend. Naast zijn stand-up shows trekt hij sinds 2016 jaarlijks op tournee met ‘Xander De Rycke houdt het voor bekeken’ (#HHVB). Een comedy special waarin hij het Vlaamse medialandschap op de korrel neemt. Een nieuw tv-seizoen geeft stof tot nadenken en tot nieuwe scherpzinnige analyses. Dus keert De Rycke terug met een derde editie. Dit najaar neemt Xander alles van september 2017 tot september 2018 onder de loep. Van sterke fictie tot zwakke reality en van kaskrakers tot box office flops.

Dat werkelijk niets aan zijn blik ontsnapt weten we al van de twee vorige edities in De Spil. Begonnen met een handvol mensen in 2016, groeide het publiek tot twee uitverkochte zalen in 2017. Het publiek ging telkens los. De lachsalvo’s hadden soms moeite om de spitsvondige conferencespeed bij te houden.

Xander De Rycke wil in 100 minuten een punt maken en dat doet hij met glans.” **** De Standaard

Xander De Rycke rekent af met de troep op tv. Een verademing in een medialandschap waar bijna niemand en public zijn mening durft te geven over wat er allemaal te zien is.” **** De Morgen