• william
  • william
  • william
  • william
  • william
vr 23 nov 2018 schoolvoorstelling 5de + 6de secundair € 6,5
75 minuten
schouwburg
250 plaatsen

COMPAGNIE LODEWIJK / LOUIS

DE MAN DIE OVER DE DRAAD KWAM

Naar het einde van de oorlog toe gonst er opwindend nieuws doorheen een grensdorp. Er is een koorddanser onderweg van Knokke naar Maasmechelen. Niet over een strakgespannen staalkabel, maar over de “Dodendraad”, een met elektriciteit geladen prikkeldraad die de grens met Nederland afsluit. Hij krijgt in no time een heldenstatus.


Er is één probleem. Voor de meesten uit het dorp zijn de voorbije oorlogsjaren niet enkel kommer en kwel geweest. Willen ze dit opgeven voor de symbolische daad van een idealistische gek?
Rauwe realiteit, doorspekt met de typische absurde humor van Compagnie Lodewijk/Louis: Den Oorlog in een Monty Python – jasje.


In combinatie met de muziek van Gerry De Mol maken ze van de harde grensverhalen uit de Eerste Wereldoorlog een magisch-realistische vertelling die de geschiedenis overstijgt.
Omdat de gruwelijkste situatie altijd poëzie herbergt. Omdat de droevigste gebeurtenis nood heeft aan een bulderlach.

Tekst: Compagnie Lodewijk/Louis en Gerry De Mol - Spel: Iris Van Cauwenbergh, Yves De Pauw, Lorenza Goos, Hanne Torfs, Emma De Saedeleir en Midas De Sadeleir - Muziek: Gerry De Mol - Muzikanten: Gerry De Mol, Didier François en Pieter De Praetere - Coaching: Jan van Dyck.