rosas-bartokbeethovenschonberg-c-anne-van-aerschot-bartok-c-anne-van-aerschot-2jpg
ma 25 feb 2019 schoolvoorstelling 1ste + 2de + 3de + 4de secunda € 6,5
75 minuten
schouwburg
250 plaatsen

BRONKS

BELGIË ONDERTITELD / LA BELGIQUE SOUS-TITRÉE

Wat is dat nu eigenlijk, Belg zijn?


Benieuwd naar de identiteit van een land dat vaak afgeschilderd wordt als “Absurdistan”, trokken theatermakers Greet Jacobs en Julie Delrue een jaar lang België rond.
Ze interviewden een 100-tal boeiende Belgen in alle uithoeken van het land, op zoek naar de raakpunten en de schoonheid achter al die schijnbare tegenstellingen. Het resultaat is een theaterportret dat de ziel van ons landje blootlegt.

Vijf acteurs transformeren onophoudelijk: van een oude Oostendse visser die niet kan wennen aan het vasteland tot een Olympisch kampioene uit Luik. Van de 13-jarige Yasmina die graag Beyoncé wil worden tot een minister van Buitenlandse Zaken met een aanhoudende hoest.

‘België ondertiteld / La Belgique sous-titrée’ is een meertalige voorstelling waarbij humor en zelfrelativering nooit ver weg zijn, maar waar niemand onberoerd buiten gaat.

Concept en regie: Greet Jacobs en Julie Delrue - Spel: Jean-Baptiste Szézot, Greet Jacobs, Julie Delrue, Atta Nasser en Arber Aliaj (stage) - Coaching: Peter Monsaert - Gesproken talen: Frans, Nederlands, Engels e.a. (boventiteld FR/NL).

10u: 1ste + 2de secundair | 13u40: 3de + 4de secundair