• once
  • once
ma 18 + di 19 maa 2019 schoolvoorstelling 5de + 6de leerjaar € 6
60 minuten
schouwburg
250 plaatsen

DE MAAN

BESTORM

Er is een planeet met mensen, monsters en mensmonsters. Een magische mysterieuze plek waar de natuurwetten niet werken. Maar dit is geen eiland ergens in een oceaan. Deze plek is niet te bereiken met een vliegtuigcrash of een ronddobberende boot. Om deze planeet te vinden, moet je verder dan ooit iemand is geraakt. En enkel als je het meest vreemde aanvaardt, is er een kleine kans dat je deze planeet ooit verlaat.

Auteur Joost Vandecasteele monteerde de klassieker ’De Storm’ van Shakespeare tot een werkelijke onwerkelijke trip naar een plek tussen fantasie en fantasy.
De auteur is met deze jeugdvoorstelling niet aan zijn proefstuk toe. Eerder maakte hij ‘De Wereld Volgens Lang, Dik En Dom’ in HETPALEIS en ‘Sorry Voor Alles’ voor BRONKS. Als romancier is hij één van de innovatiefste stemmen in de Vlaamse literatuur.

Wil je voor een klasbezoek aan De Spil de wereld van het theater verkennen? Ga dan mee in het verhaal van Malvine en Casimir doorheen de webquest ‘Dromen met je ogen open’. Klik hier.

Tekst: Joost Vandecasteele zeer vrij naar ‘De Storm’ van W. Shakespeare - Regie: Ruud Gielens - Spel: Dirk Van Dijck en Hanne Timmermans - Figuren: Paul Contryn.