scenefoto_1_zwaluw_zang_-_a_swallow_song__c__Kurt_Van_der_Elst
vr 2 nov 2018 te gast basis: €20 | vrijetijdspas: €10
De Spil

HET PRETHUIS STELT U ZIJN NIEUWE WESTVLAAMSE KOMEDIE VOOR:

DE SCHEVE SCHAATS

Het is nog eens een echte ouderwetse winter. Al enkele dagen zijn er vriestemperaturen te noteren en dit tot vreugde van de schaatsliefhebbers want de Damse Vaart is nog eens dichtgevroren en je kan van Brugge tot in Sluis schaatsen. Dit tot groot jolijt van Marcel, hij heeft zijn oude schaatsen van stal gehaald en heeft een afspraak om met zijn goede vriend Theo de vaart af te schaatsen. Eenmaal bij Theo valt de afspraak in het (ijskoude) water, Theo heeft een dringende zakelijke verplichting en dient dit rendez-vous af te melden. Zijn vrouw Regine voelt de ontgoocheling bij Marcel en stelt voor dat zij met hem mee gaat schaatsen. Hij is bij Regine trouwens in zeer goede handen zij was vroeger een gevierd kunstschaatster. (Tot dat ene vooral op de Europese kampioenschappen in Oslo). Het wordt een gezellige schaatsrit, van de kou is niet veel te merken tussen beide, het duurt dan ook niet lang of ze Schaatsen scheef... En nu? Komt Theo dit te weten?
Marianne de beste vriendin van Regine in elk geval wel. Kan zij haar mond wel houden, of misschien heeft ze zelf ook wel iets te vertellen, …. 
Stof genoeg dus voor een nieuwe hilarische (West-Vlaamse) komedie. De personages bewegen zich op glad ijs in ‘De Scheve Schaats’ en voor ze het goed en wel beseffen is de situatie niet meer te overzien. Gelukkig voor het publiek want die gaan smullen van de bochten die worden (scheef) geschaatst.

‘De Scheve Schaats’ is zoals we stilaan gewend zijn bij Het Prethuis van de hand van Jeroen Maes en wordt gebracht door een doorwinterde cast: Peter Bulckaen, Leen Dendievel, Katrien Vandendries, Alexander Metselaar en Jeroen Maes.

Een aanrader van formaat voor al wie van een avond schaterlachen houdt.