• 190308_Guido_Belcanto_-_Zo_goed_als_alleen__c__Geert_Braekers
  • 190308_Guido_Belcanto_-_Zo_goed_als_alleen__c__Geert_Braekers
  • 190308_Guido_Belcanto_-_Zo_goed_als_alleen__c__Geert_Braekers
  • 190308_Guido_Belcanto_-_Zo_goed_als_alleen__c__Geert_Braekers
za 13 okt 2018 theater basis € 14 | abo/reductie € 13 | vrijetijdspas €7
schouwburg
inleiding om 19u15

HAMLET 0.2

BLOET VZW/JAN DECORTE

2001. Jan Decorte gaat voor de vierde keer met ‘Hamlet’ van Shakespeare aan de slag. In de iconische voorstelling ‘Amlett’ reduceert Decorte het materiaal tot de essentie en past er zijn eigen poëzie en guitige taal op toe. “Tis of tisni, daddist.” “slape. drome. sterreve.” Het blijft een uitmuntende en erudiete tekst. 2018. De wankelmoedigheid van deze iconische theaterfiguur blijft Jan Decorte fascineren. Samen met de jongste generatie theatermakers gaat hij met Sigrid Vinks op zoek naar de ziel van ‘Hamlet’.
Samen recycleren ze al zijn verschillende versies van de Shakespeareklassieker tot een eigentijdse Hamletmachine. Met brokstukken en flarden tekst uit het verleden herdefinieert hij in ‘Hamlet 0.2’ de oerconflicten van het menselijk bestaan.
Dit wordt een topavond!


“Onder haar karikaturale theatraliteit getuigt zij tegelijk van een verregaand en poëtisch raffinement: Decorte mag zich dan al voordoen als een clown, zijn zin voor het detail verraadt zijn vakmanschap evenzeer als zijn intelligentie.” Etcetera 2001 over ‘Amlett’

“Putting sex back into feminism” zei ex-Decorte speler Benny Claessens onlangs. En dat doen de drie vrouwen in ‘Hamlet 0.2’. Ze confronteren de schoonheid van de schriftuur van Jan Decorte met een souvereine vrouwelijke lichamelijkheid. Niet gekleurd door een mannelijke blik, maar getuigend van een krachtig vrouwbeeld.

“Krachtige, gefocuste scènes die heel beeldend zijn. Met een sterke Sigrid Vinks als prachtige stervende Ophelia. “ KLARA

Tekst en regie: Jan Decorte - Met: Jan Decorte, Sigrid Vinks, Ellis Meeusen en Lisah Adeaga - Coproductie: Kaaitheater