• 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
  • 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
do 18 + vr 19 okt 2018 comedy/cabaret basis € 15 | abo/reductie € 14 | vrijetijdspas € 7,50
de komedie

UIT RESPECT VOOR DE BUREN

DRIES HEYNEMAN

“Wie aan zijn 20ste niet links is, heeft geen hart. Wie aan zijn vijftigste nog links is, heeft geen verstand.” Een uitspraak van Winston Churchill. Je weet wel, die kerel die met 160.000 man Normandië binnenviel zodat wij achteraf op ons gemak hier een pintje zouden kunnen drinken. Ik proef graag van onze verworven vrijheden, vooral na een optreden, aan de bar. Wanneer ik ’s nachts thuis kom, vertel ik honderduit aan mijn vrouw. Ze vraagt dan of ik wil zwijgen, al was het maar uit respect voor de buren.


Dries Heyneman passeerde een aantal keren in De Spil met het cabaretduo Ter Bescherming van de Jeugd. Hij zei het podium vaarwel, regisseerde de shows van o.a. Han Solo, Piv Huvluv, Freddy De Vadder en speelde mee in de Canvas serie ‘De 16’. Het bekendst werd hij misschien wel als scenarist en de knullige Kurt van de fictiereeks ‘Bevergem’.
Afgepeigerd, uitgeperst, leeggezogen, onderbetaald en dodelijk vermoeid keert Heyneman terug naar de bühne. Dat deed hij twee jaar geleden al in De Spil met ‘Jenny’, en nu met ‘Uit respect voor de buren’.