• 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
  • 201115_het_collectief_liesbeth_devos11a
do 15 nov 2018 muziek basis € 18 - abo/reductie € 16 - vrijetijdspas € 9
schouwburg
Inleiding om 19u15 door Frederik Goossens.

Flamenco - jazz

CHICUELO - MEZQUIDA (ES)

Wanneer een toppianist de krachten bundelt met een van de grote virtuozen van de flamencogitaar, dan krijg je een duo waar de energie en de creativiteit van afspatten. Voeg daar een percussionist aan toe en je krijgt nog meer vuurwerk.
De samenwerking tussen pianist Mezquida, gitarist Juan Gómez ‘Chicuelo’ en percussionist Paco de Mode is uitgemond in ‘Conexion’. Dit meeslepende album is geïnspireerd door hun gemeenschappelijke passie voor Mediterrane muziek, maar ook rumba of een ingetogen ballad vinden er hun weg:
“The boundaries between flamenco and jazz are not precisely unexplored territories; however, there are still treasures to be found. Musicians converge with one another with curiosity, in such a way that something entirely new is born from that encounter.” Jazz Thing


Chicuelo is een naam die bij iedereen in de flamencowereld een belletje doet rinkelen. Naast solo werk, trad hij jarenlang op met zangers Miguel Poveda en Duquende. Marco Mezquida is een rijzende ster in de Spaanse muziekscene en won onder meer drie jaar op rij de Award Musician of the Year van Association of Jazz of Catalonia.

Extra: een avond in Spaanse stijl. Om 18u30 kan je genieten van Spaanse delicatessen in het Teaterkafee. Combiprijs € 40

 

Met: Chicuelo (gitaar), Marco Mezquida (piano) en Paco de Mode (percussie)