200214_david_galle_Komt_FOTO-c-Sammy-Slabbinck
vr 16 nov 2018 theater basis € 13 | abo/reductie € 12 | vrijetijdspas € 6,50
schouwburg
Inleiding om 19u15

GESPREK MET DE REGEN

HET NIEUWSTEDELIJK

Een heel bijzondere voorstelling over omgaan met verlies waarin de spelers letterlijk in gesprek gaan met de regen via een regenprinter op scène.


Een koppel verliest hun dochter. Hun leven staat stil tot de vrouw het aanbod krijgt om CEO te worden van een gigantisch bedrijf. In Singapore. Omdat het nu plots wel kan, verhuizen ze naar een stad waar het leven sneller gaat dan ooit. Ze willen weer vooruit. Terwijl zijn vrouw lange dagen werkt, trekt de man de stad in. Door de moessons. En in de regen meent hij zijn overleden dochter te herkennen.Met haar te kunnen spreken.


Acht jaar geleden reanimeerde Stijn Devillé zijn dochter en blies haar nieuw leven in. “Alles bij mekaar had het drie minuten geduurd. Niet langer. Maar het duurt nog steeds.” Die nacht dacht hij heel lelijke gedachten, die hij nooit voor mogelijk had gehouden. En sindsdien frappeert het hem nog meer hoe mensen, ouders die hun kind verloren, ondanks alles in staat blijken het geluk te hervinden.Die kracht en schoonheid zoekt hij op in deze voorstelling.

 

Tekst en regie: Stijn Devillé - Spel: Tom Van Bauwel en Sara Vertongen - Muziek: Gerrit Valckenaers en Geert Waegeman