• Troeteldag
  • Troeteldag
  • Troeteldag
  • Troeteldag
  • Troeteldag
  • Troeteldag
di 7 mei 2019 theater basis € 15 - abo/reductie € 14 - vrijetijdspas € 7,5
schouwburg
Inleiding 19u15

DE BROERS GEBROERS

CIE CECILIA

Marnix Geboers komt uit het prison. En ‘t ziet er niet goed uit: vrouw met een andere vent, moeder in ‘t ziekenhuis en jongste broer Ivan, verkleed als vrouw, voelt zich niet goed in zijn vel.
Wanneer vader André na jaren dan ook nog eens totaal onverwachts opduikt en de Rus Andreï, de nieuwe vriend van hun ma, zijn intrek neemt in de overbevolkte woonst, slaan bij onze Marnix de stoppen door. Gelukkig is er nog de moedige mémé die de boel probeert recht te houden.

Arne Sierens schreef een straffe serie 'aantekeningen uit het ondergrondse'. Hij schetst een raak portret van een marginaal gezin dat door de moderne maatschappij zonder ophouden in de zak wordt gezet: “t zou om te lachen zijn, moest ‘t niet om te schreien en zo vreselijk waar zijn.”

Vlaams theater pur sang: rauw en heftig, maar ook schrijnend. Hilarisch maar ook aandoenlijk. Pijnlijk, maar ook hartverwarmend.

“De broers Geboers blijkt zo een degelijk huiskamerdrama dat het ene moment ontroert en het andere moment een haast epische adem blaast” – De Morgen

 “Sierens zet iets neer dat nog niet gezien is: theater dat op het eerste niveau grappig lijkt en is, maar dat vervolgens dwars door je ziel snijdt en je nog dagen lang achtervolgt” – De Tijd

Tekst en regie Arne Sierens - Spel: Marijke Pinoy, Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Tom Ternest en Wouter Bruneel.