• logo_udl
  • logo_udl
do 6 dec 2018 muziek basis € 14 - abo/reductie € 12 - vrijetijdspas € 7
de komedie
inleiding om 19u45

MUSINGS FROM THE LOWLANDS - A DUTCH ECM NIGHT

annulatie / WOLFERT BREDERODE TRIO + SASKIA LANKHOORN (NL)

Dit concert gaat niet door. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

‘Musings from the Lowlands – A Dutch ECM Night’ is een dubbelconcert van de klassieke pianiste Saskia Lankhoorn en jazzpianist Wolfert Brederode met zijn trio. Zij zijn de enige Nederlandse muzikanten die onder eigen naam een plaat uitbrachten voor het toonaangevende platenlabel ECM.


In ‘Musings from the Lowlands’ vormt het Nederlandse landschap de inspiratiebron voor het creëren van een nieuwe muzikale wereld, in een filmische setting, waarbij stijlen zich op natuurlijke wijze mengen.
Wolfert Brederode verstaat de kunst van het weglaten. Zijn muziek draait niet om solo’s en swing, maar om juist gedoseerde noten, heldere melodieën en intens samenspel met z’n trio. In dit concert speelt hij uit vorige albums als ‘Black Ice’ en composities speciaal geschreven voor deze concertreeks. Lankhoorn speelt solo repertoire van o.a. ECM componiste Kate Moor en Dobrinka Tabakova.

Met: Saskia Lankhoorn (piano en zang), Wolfert Brederode (piano), Gulli Gudmundsson (contrabas) en Jasper van Hulten (drums)