• 190119_thomas_steyaert
  • 190119_thomas_steyaert
  • 190119_thomas_steyaert
do 31 jan 2019 comedy/cabaret basis € 16 - abo/reductie € 15 - vrijetijdspas € 8
schouwburg

OM MIJ MOVERENDE REDENEN

PAULIEN CORNELISSE (NL)

Wat zegt het over je als je een spiegel in de wc hebt hangen? Wat is er aan de hand met mensen die te hard “eh” zeggen? En hoe zit het met het innerlijke gevoelsleven van een korstmos?
In ‘Om mij moverende redenen’ kijkt Paulien in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven. Over wat je kan zien, maar niet wil zien. Over wat je wil begrijpen, maar niet kan begrijpen. Over wanneer je gaat bewegen en waarom.
Paulien Cornelisse is een grande dame in Nederland. Ze won de Neerlands Hoop Prijs en werd voor haar voorstelling ‘Maar Ondertussen’ genomineerd voor de prestigieuze Poelifinario. Verder is ze schrijfster van de bestsellers ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, ‘En dan nog iets’, en ‘De verwarde cavia’.

In Vlaanderen begon haar verovering met haar passages in ‘De Slimste Mens’, haar boeken en haar voorstellingen die in een aantal zalen speelden, onder andere in De Spil enkele jaren geleden. Het publiek viel voor haar absurde en hilarische hersenspinsels. Nu ze een kleine tournee doet in Vlaanderen, kon De Spil opnieuw niet ontbreken op haar speellijst.


“Cornelisse heeft een heerlijk oorspronkelijke blik op de dingen.” ****Trouw