• once
  • once
vr 22 feb 2019 muziek basis € 16 - abo/reductie € 14 - vrijetijdspas € 8
schouwburg

LANKUM (IE)

Nieuwe folk-sensatie uit Ierland

Het uit Dublin afkomstig kwartet Lankum moet je gehoord hebben. Het muzikale universum van de band (vroeger met de naam Lynched) gaat van folk met flarden punk, over dance tunes met een stevige scheut Ierse humor tot a cappella ballads. De groep beroept zich op oude tradities, maar laten die anno 2018 tegelijk archaïsch en hedendaags klinken.

Lankums reputatie gaat duidelijk in stijgende lijn: ze waren te gast bij ‘Later… with Jools Holland’, hun tweede album ‘Between the Earth and Sky’ (2017) werd getekend op het alternatieve label Rough Trade, en op zowel de BBC Folk Awards 2018 als de RTÉ Radio 1 Folk Awards 2018 haalden ze de prijs voor ‘Best Group’ binnen.

De pers over Lankums ‘Between the Earth and Sky’:
Een jong kwartet dat beschouwd wordt als de beste Ierse band in dertig jaar (…). Het zijn rauwe, doordringende stemmen die recht naar de ziel gaan. Zijn de middelen oud, dan is het gebruik ervan eigentijdser: de naakte drones en authentieke kleuren gaan overtuigd in tegen al wat flashy en oppervlakkig is. Aangrijpend sterk.” De Standaard *****

“A younger, darker Pogues with more astonishing power, Lankum deserve to get even bigger.” ***** The Guardian
Funny, compelling, exhilarating” ***** Songlines
Battery-acid sharp” **** Uncut

In samenwerking met Toernee Mondial.