190323_Ronald_Brautigam-credit_Marco_Borggreve-7
vr 15 mrt 2019 comedy/cabaret basis € 15 - abo/reductie € 14 - vrijetijdspas € 7,5
de komedie

JE MOEDER!

BAS BIRKER (NL/BE)

Over verse moeders, verse Belgen en belegen taboes.
Acht jaar geleden verhuisde Bas van Tilburg naar Antwerpen. Hij maakte meteen vrienden in de Vlaamse comedyscene en leerde hier de vrouw van zijn leven kennen. Alles doet Bas om in te burgeren: creatief boekhouden, sluiproutes zoeken om alcoholcontroles te omzeilen en kamperen voor de school om zijn dochtertje in te schrijven.


Zijn leven als Vlaming loopt vlot. En toch weet hij: Ik zal altijd “Hollander” blijven. Hij blijft een buitenstaander die ons, gekke Vlamingen, observeert. Want wij leven met taboes en vragen ons de hele tijd af: “Wat zullen de mensen denken?”. We zien een gesprek met de buur over een overhangende tak escaleren tot een burgeroorlog. In ons hoofd weliswaar, want de echte confrontatie zullen we nooit aangaan. En laat dát nu net zijn waar Bas in uitblinkt: gewoon zijn gedacht zeggen. Klinkt het niet, dan botst het. En botsen zal het in ‘Je Moeder!’.

“’Je moeder!’ is grappig, scherp en slim.” ****Focus Knack


“Weinig Vlaamse komieken die de stijl en attitude van pure stand-up comedy zo dicht benaderen als deze nieuwe Belg.” ****De Standaard