nos-batailles-hd-01__1_
di 23 apr 2019 theater basis € 15 - abo/reductie € 14 - vrijetijdspas € 7,5
schouwburg
inleiding om 19u15

BAGAAR

ARSENAAL / TONEELHUIS

Guy Cassiers brengt een Franse psychologische thriller met een absolute topcast: o.a. Günther Lesage, Joris Van den Brande, Pieter Genard, Ryszard Turbiasz, Charlotte Vandermeersch, Koen De Graeve en Katelijne Damen. ‘Coup de torchon’ van Bertrand Tavernier (genomineerd voor tien Césars en voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film in 1982) is het uitgangspunt. De voorstelling vertelt het verhaal van een niet al te pientere, lichtjes corrupte politieman. Het zachte eitje wordt bedrogen door zijn vrouw en uitgelachen door de pooiers die hij verondersteld wordt te vatten.
Moe getergd door spottende dorpsgenoten ontpopt hij zich tot een seriemoordenaar die zijn omgeving terroriseert. Hij begint bij de twee pooiers en dumpt hun lijken in de rivier. En zo gaat hij systematisch zijn omgeving af. Op één iemand na. De nieuwe onderwijzeres ontspringt steeds de dans. Wat zit daar achter?
Of hoe een ogenschijnlijk onschadelijk individu in welbepaalde omstandigheden kan uitgroeien tot een bijzonder kwalijk sujet…