• scenefoto_1_zwaluw_zang_-_a_swallow_song__c__Kurt_Van_der_Elst
  • scenefoto_1_zwaluw_zang_-_a_swallow_song__c__Kurt_Van_der_Elst
za 11 mei 2019 te gast basis € 14 - vrijetijdspas € 7
de komedie

EEN MUZIKALE THEATERMONOLOOG VAN EN DOOR PETER LEFEVERE EN BRAM DECROIX

DRONKEN EENCELLIGEN

Tijdens de voorstelling ‘Dronken ééncelligen’ luisteren we naar wetenschapper William Deleersneidder.  Hij is een vermaard onderzoeker die de halve wereld rondzwierf in een zoektocht naar een verklaring voor een specifiek natuurfenomeen, namelijk: dronkenschap bij dieren.  Tijdens ‘Dronken ééncelligen’ komt hij hierover een getuigenis afleggen en leren wij dat zijn research veel meer inhoudt dan op het eerste gezicht lijkt.

Peter Lefevere neemt ons alweer mee in een wonderlijk universum van speelse woordwendingen en confronteert het publiek met universele thema’s, zoals: de zoektocht naar zingeving, relatietwijfel en het maken van bevrijdende keuzes.

Het verhaal van William Deleersneidder wordt laag na laag afgeschraapt.  Op een manier zoals we dit eerder zagen van Peter Lefevere: met scherpe metaforen fileert hij de werkelijkheid en zet hij het publiek voortdurend op het verkeerde been.  De woordensliert maakt tussenlandingen op verschillende thema’s en kronkelt steeds verder naar een beschouwend en open slot toe.  Ook al krijgt het publiek meermaals de kans om wat op de stoel te schuiven, ‘Dronken ééncelligen’ laat niemand onberoerd en laat ons achter met een aantal onverwachte vragen. Een lach en een traan: theater in zijn puurste vorm.

Bram Decroix neemt de muzikale begeleiding op zich. Met zijn contrabas zorgt hij voor een beklijvende soundtrack waarbij hij met de mogelijkheden van het instrument ongekende limieten bereikt. Het is een verbluffende omkadering die de ritmiek van de voorstelling draagt.

Peter Lefevere en Bram Decroix zijn niet aan hun proefstuk toe en brengen de voorstelling als één volwaardig geheel. Tekst en muziek geven de hoofdrol van de voorstelling voortdurend aan elkaar door.

‘Dronken ééncelligen’… eerlijk, vernieuwend, met liefde en passie voor het metier.
Een ‘must see’!