• henk_rijckaert
  • henk_rijckaert
  • henk_rijckaert
  • henk_rijckaert
di 4 sep 2018 film Basis: € 7 | Abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
107 min.
schouwburg

de andere film

LA VILLA

Nadat hun vader een hartaanval heeft gekregen, verzamelen Angèle, Joseph en Armand in hun ouderlijke huis met zicht op zee. Een gelegenheid om stil te staan bij het ideaal dat hun vader hen heeft meegegeven: een wereld van solidariteit, die hij heeft opgebouwd op deze  magische plek. Armand is altijd daar gebleven en baat het sociaal restaurant van zijn vader verder uit. De drie verwarmen zich aan het samenzijn en de geneugten van het leven aan de Middellandse Zee. Onder het gouden zonlicht maken ze de balans van hun leven op en vinden ze stilaan een nieuwe richting. 

De regisseur schetst een wereld waarin alle grote idealen gesneuveld zijn. En toch geeft hij de strijd en de hoop niet op: een groep gestrande vluchtelingenkinderen – niet toevallig óók twee broers en een zus – doet het vuur weer opflakkeren, en zorgt voor een poëtische finale die je in een staat van pure gratie brengt.

Robert Guédiguian (‘Les neiges du Kilimandjaro’) is aan zijn 20ste langspeelfilm toe en blijft trouw aan zijn favoriete locatie – de streek rond Marseille –, aan zijn vaste acteurs en aan zijn sociaal engagement. Wie de eerlijke cinema van Guédiguian altijd al kon smaken, mag zich met ‘La Villa ‘opnieuw aan een feestmaal verwachten.

bron: Lieven Trio, De Morgen, 29 november 2017

Frankrijk 2017 - Regie: Robert Guédiguian - Met: Ariane Ascaride, Gérard Meylan,
Jean-Pierre Darroussin