• 190308_Guido_Belcanto_-_Zo_goed_als_alleen__c__Geert_Braekers
  • 190308_Guido_Belcanto_-_Zo_goed_als_alleen__c__Geert_Braekers
  • 190308_Guido_Belcanto_-_Zo_goed_als_alleen__c__Geert_Braekers
di 23 okt 2018 film Basis: € 7 | Abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
schouwburg

de andere film

THE BOOKSHOP

1957: Florence Green, een jonge oorlogsweduwe, verhuist naar een pittoresk kust stadje in Engeland om daar een boekwinkel te openen. Ze stoot echter meteen op beleefd, maar meedogenloos verzet van de lokale bevolking. Zowel achter hun korte glimlachjes en knikjes, als achter hun keurig getrimde heggen sluimert namelijk een oerconservatief gedachtegoed dat geen vernieuwing tolereert. Met haar literatuur keuze steekt ze haar nek uit, maar doet ze meer stof opwaaien dan verwacht. Onder leiding van Mrs. Gamart probeert het rurale dorpje Florence op beleefde wijze tegen te houden. Ze vindt echter steun bij de mysterieuze Kluizenaar Mr. Brundish, die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.

De film,  gebaseerd op een roman uit 1978 van Penelope Fitzgerald, speelt zich af in het rustige Engelse stadje Hardborough, ver van alle sociale en seksuele revoluties die plaatsvinden in de steden. 

Schrijfster Penelope Fitzgerald won de prestigieuze Booker Prize en de waardering voor haar werk beleeft tegenwoordig een grote opleving. Deze boekverfilming van Isabel Coixet is een groot succes. 

'The Bookshop ‘won in Spanje drie Goya’s: voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. Het verhaal van het boek en de sfeervolle film blijft fascineren: de kracht en de moed hebben om je dromen na te jagen. 

(bron: Willemijn Gertsen, Filmvandaag, 6 juni 2018)