• logo_udl
  • logo_udl
  • logo_udl
di 4 dec 2018 film Basis: € 7 | Abonnement: € 60 (voor 10 tickets)
130 min.
schouwburg

andere film

EVERYBODY KNOWS

In een Spaans dorpje midden in een wijnstreek komen van heinde en ver familieleden aan om de bruiloft van de jongste dochter te vieren.. De familie van de bruid is zeer graag gezien in de gemeenschap, maar kent ook haar tegenstanders. Het feest ver loopt met veel muziek, wijn en zuiderse warmte. Tot een familielid opeens verdwijnt.

In het intense drama dat zich vervolgens ontspint, is zowat iedereen een potentiële verdachte. Oude wonden gaan weer open en rekeningen uit het verleden worden vereffend. Als geen ander weet Oscarwinnaar Asghar Farhadi (‘The Salesman’ en ‘A Separation’), de spanning op te drijven. Toch gaat het niet zozeer om de afwezige, maar om de overblijvenden en welke weerslag het gebeurde op hen heeft. Zo kan hij weer doen wat hij het liefst en het best doet: diep in de menselijke ziel peuteren. In zijn tweede buitenlandse project na het Franse ‘Le passé’ weeft Farhadi weer met meesterhand een complex netwerk van menselijke verhoudingen, waarvan hij bijna meteen na aanvang de verschillende draden gaat aanspannen. 

‘Everybody Knows‘ mocht in mei het filmfestival in Cannes openen. Het gelaagde scenario, enkele betekenisvolle visuele vondsten en de acteerprestaties van koningskoppel J.Bardem en P.Cruz, verheffen deze film ver boven het niveau van een eenvoudige whodunit.

(bron: Gorik De Henau, Filmmagie, mei 2018)

Spanje 2018 - Regie: Asghar Farhadi - Met: Penelope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darin e.a. - Taal Spaans