200327_Peter_Van_Ewijk_-_contact_beeld
do 28 feb 2019 muziek vvk/abo € 27 // add € 30
schouwburg

MELANIE DE BIASIO

Melanie De Biasio is als een kruising tussen Nina Simone en Sade, met een vleugje The Velvet Underground. Met de release van ‘No Deal’ in 2013 kwam de carrière van dit wereldtalent in een fikse stroomversnelling. Met zeven nummers en welgeteld drieëndertig minuten veroverde ze stormenderhand Europa.

In 2016 verscheen het bijzondere ‘Blackened Cities’, een 24 minuten durend rauw portret van haar geliefde thuisstad Charleroi. Najaar 2017 volgde album nummer drie. Met ‘Lilies’ leverde De Biasio opnieuw een meesterwerk af met haar typische donkere sound, omfloerst met een onderkoelde sensualiteit.

De sterke breekbaarheid die De Biasio telkens live weet te brengen, levert haar alleen maar lovende woorden op. Over haar recente concert op Jazz Middelheim:
Melanie De Biasio brengt Jazz Middelheim in trance. Er was zodanig veel volk komen opdagen dat een deel van het publiek het concert noodgedwongen buiten de tent moest volgen, in de druilerige regen. Een indicatie voor de reputatie die de zangeres uit Charleroi in enkele jaren tijd heeft opgebouwd. Probleemloos hield ze de duizenden toehoorders van begin tot eind in de ban, met haar fluwelen fluisterstem en haar zo unieke songs.(…). Een staande ovatie was haar deel. Net als twee jaar geleden zorgde Melanie de Biasio voor een hoogtepunt.” De Standaard – 11/08/2018

En die uitpuilende tent was getuige van een prachtig concert, waarbij De Biasio al fluisterend haar ziel blootlegde. (…) het was in de eigenzinnige niche van Melanie De Biasio dat we ons het meest thuis voelden … ondergedompeld in een vijver van betoverende muziek, die je nadien maar moeilijk van je kunt afschudden.” De Morgen **** - 11/08/2018

 

Met: Melanie De Biasio, Aarich Jespers, Axel Gilain, Matthieu Van 

dj Velle komt plaatjes draaien voor en na het concert van Melanie De Biasio, in de hal