meneer_egel2
vr 17 mei 2019 muziek vvk € 16 – add € 19
trax
traxweg 1
8800 roeselare

MAATWERK #10

ZWANGERE GUY + NTREK

Voor de eerste maal doet Maatwerk zijn intrede in de gloednieuwe TRAX zaal; met een double bill waarop we het kruim van de Brusselse en West-Vlaamse hiphop presenteren: Zwangere Guy en NTREK.

20:00 deuren
20:30 NTREK
22:00 ZWANGERE GUY

Dj SNS draait voor, tussen en na de optredens

 

NTREK

Wuk?! Leveranciers van het officieuze Roeselaarse volkslied ‘R.S.L.’, NTREK, zijn helemaal terug van weggeweest, met een oorverdovend nieuw album onder de arm, begeesterd en gerijpt.

Maar liefst vier jaar lang, een eeuwigheid in muziekland, werkten rappers Roeland Horré en Dieter Meeuws, beatmakers Ljipe Truken en DJ Mister Brown nauwgezet aan hun album ‘Calping’. Geruggesteund door gouwgenoten JTOTHEC, Brihang en Walter Ego verblijft ‘Calping’ in het braakland tussen muziek, kunst en poëzie. West-Vlaanderen boven, quoi. Het is een triomfantelijk en eerlijk manifest geworden dat tegelijk tijdloos en actueel klinkt.

Welkom terug NTREK, voor het eerst sinds hééél lang eindelijk terug te zien in hometown RSL!

ZWANGERE GUY

Zwangere Guy is Gorik Van Oudheusden, a.k.a. Omar G., de hyperactieve kamikaze van het felgeprezen collectief Stikstof. Hét fenomeen van de Brusselse hiphopscène laat zijn technisch superieure flow quasi-achteloos vloeien doorheen de groove van de hoofdstad, vol dichterlijke branie én in beide landstalen. Schalks en cartoonesk, met een hoge dosis je-m’en-foutisme, maar even goed soms bikkelhard (check de heftige track met bijhorende video van ‘Gorik Pt. 1’, niet voor gevoelige kijkers).
 

Met zijn debuut ‘Zwangerschapsverlof Vol. 3’ sleepte de rapper een Red Bull Elektropedia Award en nominatie voor de MIA’s in de wacht. Zijn tweede release ‘Wie is Guy?’ (uit op 1 maart) bevruchtte Van Oudheusden met zijn heerlijke tegendraadsheid: van dansbare funkgrooves tot snijdend rauwe lyrics. Wie o wie is Guy? Ontdek het voor jezelf op 17 mei in TRAX!