• william
  • william
  • william
  • william
ma 4 nov 2019 schoolvoorstelling 1ste + 2de SECUNDAIR € 6,50
78 minuten
schouwburg
200 plaatsen

ANANSI

DE MAAN

Een hongersprookje vol muziek en vertelplezier!
Iedereen kent de sluwe streken van Reinaert De Vos, maar wie kent die van Anansi, de mythische spin uit de Ghanese volksverhalen?

Hij is zowel schelm als egoïst, die er geen probleem mee heeft om zijn vrouw Akuba of één van zijn vele kinderen te beduvelen. Zolang hij er zelf maar voordeel bij heeft. “Eerst het vreten en dan de moraal”, lijkt hem wel op het lijf geschreven. Al kan dat wel eens anders uitpakken dan hij dacht...

Jeroen Theunissen (bekend van de romans ‘De omwegen’ en ‘Jouw Huid’ en van Compagnie Cecilia) bewerkt één van de verhalen uit de Anansi-cyclus tot een vertelling vol humor, reflectie en inzicht over ons maatschappelijk functioneren.
Beeldsmederij DE MAAN verbindt sterke visuele beelden aan al even sterke verhalen. Gorges Ocloo, sterspeler/kindsoldaat en componist/muzikant met Ghanese achtergrond, regisseert rasvertelster Ineke Nijssen. Paul Contryn wekt magische dierenfiguren tot leven en Owen Weston, voorziet de vertelling live van muziek.


Storytelling op zijn best!

Regie Gorges Ocloo - Spel Ineke Nijssen - Tekst Jeroen Theunissen, Gorges Ocloo - Muziek Owen Weston, Ineke Nijssen, Gorges Ocloo - Beeld Davey Snoek - Lichtontwerp en techniek Stéphane Vloebergh, Dominique Defossez - Artistiek advies Stef De Paepe  - Met dank aan Katinka Heremans, Paul Contryn, Kelly De Mol