rosas-bartokbeethovenschonberg-c-anne-van-aerschot-bartok-c-anne-van-aerschot-2jpg
do 12 mrt 2020 schoolvoorstelling 1ste + 2de SECUNDAIR € 6,50
75 minuten
de komedie
140 plaatsen

STOMKOP

BRANDUNG

Zou je wel eens willen weten wat er omgaat in het hoofd van iemand anders? Alle gedachten, verlangens, herinneringen, vraagstukken, filosofische niemendalletjes en dingen waarvan je niet weet waarom je ze weet. Er spookt zoveel in ons hoofd en er komt maar zo weinig van naar buiten.  


Soms komt er zelfs niets meer naar buiten. Zoals bij Victor. Na een diepe coma komt hij terug tot leven. Hij is zich bewust van alles rondom hem maar hij kan het niet laten weten. Zijn springlevende geest zit gevangen in een levenloos lichaam. Het stemmetje in zijn hoofd is de enige gids op weg naar verbinding met de buitenwereld.  
‘Stomkop’ is de nieuwe voorstelling van BRANDUNG na het succesvolle ‘Midzomernachtsdroom’. Hij baseerde zich op het leven van Martin Pistorius die als twaalfjarige te maken kreeg met het locked-in syndroom. Na drie jaar opgesloten te zitten in zijn eigen lichaam, ontwaakt zijn hoofd maar zijn lichaam blijft een plant.  


Een kwetsbare voorstelling over een jongen die weer tot leven komt. Marteel herwerkt het levensverhaal van Martin Pistorius tot een speelse metafoor voor de zoektocht van jongeren naar identiteit en naar verbinding met anderen.

 

Tekst en spel: Jelle Marteel en Philippe Annaert - Spelcoaching: Lukas Smolders - Techniek: Ole Ceenaeme - Kostuums: Jana Roos

Vormgeving & kostuum: Jana Roos - Techniek: Ole Ceenaeme - Productie: Celine Vanhoutte

 

 

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Stad Oostende en De Theatergarage