161101Tom_Kets__lien_arits
do 12 mrt 2020 schoolvoorstelling 1ste + 2de SECUNDAIR € 6,50
75 minuten
de komedie
140 plaatsen

SPOOKKIND

BRANDUNG

Een nieuwe solovoorstelling na ‘Midzomernachtsdroom', een verhaal vol levenskracht, geworteld in de realiteit, dat het hart en het hoofd zal ontroeren.
‘Spookkind’ is de nieuwe monoloog van Jelle Marteel geïnspireerd op het leven van Martin Pistorius. Als twaalfjarige kreeg Martin te maken met het locked-in syndroom. Na drie jaar opgesloten te zitten in zijn eigen lichaam, ontwaakt zijn hoofd maar zijn lichaam blijft een plant.

Het voelt alsof je een geest bent die het leven verder ziet gaan maar niemand weet dat je er bent.” Martin Pistorius

Samen met een verpleegster begint hij aan een lange weg terug. Zo ontdekt Martin het belangrijkste wat hij kwijt was: een band met zijn familie, de wereld en de liefde van zijn leven.
‘Spookkind’ is een kwetsbare voorstelling over een jongen die weer tot leven komt. Marteel herwerkt het levensverhaal van Martin Pistorius tot een speelse metafoor voor de zoektocht van jongeren naar identiteit en naar verbinding met anderen.

Tekst en concept: Jelle Marteel - Dramaturgie: Philippe Annaert - Spel: Jelle Marteel - Spelcoaching: Lukas Smolders - Techniek: Ole Ceenaeme - Licht: Dirk de Hooghe - Kostuums: Veerle Hasselman
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Stad Oostende en De Theatergarage

do 12 mrt 2020 - 13u40